Groep 5 en 6.

Welkom op onze website


Dit schooljaar zitten wij met 25 kinderen in groep 5/6.


Rekenen, Spelling en Taal
In de klas werken we met Snappet bij het Spelling en bij Rekenen. De instructie krijgen de kinderen klassikaal m.b.v. het digibord. Zij werken op eigen niveau aan deze vakken en na de les gaan de kinderen werken aan hun eigen leerdoelen op Snappet.
Met taal hebben we een taalboek, werkboek en schrift. Iedere week worden er niewe woorden aangeleerd en deze worden besproken tijdens de lessen. In groep 5 en 6 leren de leerlingen zinsdelen benoemen, werkwoorden toepassen en stellen.

Nieuwsbegrip
Iedere week lezen we de tekst van Nieuwsbegrip. Op dinsdag bespreken we de tekst, de kinderen nemen de tekst mee naar huis en op donderdag werken we tekst uit en maken we de vragen bij de tekst. Een aantal kinderen gebruiken bij deze les de tablet. Het verhaal wordt dan voorgelezen.

Boekenbeurt en spreekbeurt
In groep 5 en 6 mogen alle kinderen een boekenbeurt en een spreekbeurt verzorgen. Eerst zijn de kinderen van groep 6 aan de beurt en vervolgens groep 5. 

Gymnastiek
De kinderen gaan op woensdag naar gym. Aan het eind van het schooljaar gaan de kinderen ook 5 x zwemmen in de Schaeck met Swim to Play.
 
WereldoriŽntatie                                                              
WereldoriŽntatie  is voornamelijk opgebouwd rond de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. De kinderen krijgen klassikale lessen op de tablet via Maandtaak online (de kinderen hebben allemaal een eigen inlognaam/wachtwoord). Verder gaan de kinderen zelfstandig, in tweetallen of in groepjes aan het werk. De kinderen kiezen zelf welk onderwerp ze willen kiezen waarin ze zich willen verdiepen. Wat ze geleerd hebben presenteren ze voor in de klas (met bijvoorbeeld een powerpoint, toneelstukje, muurkrant of werkstuk). Ook maken de kinderen zelfstandig een werkstuk.

Met topografie werken we over Nederland en de provincies.

Voor de klas
Juf Everdien is op maandag en dinsdag werkzaam in groep 5 en 6. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Eveelien voor de klas.

We hopen op een gezellig schooljaar. 

 

Kerkstraat 25 7383 CB Voorst 0575-501229 sjaloom@pcbovoorst.nl
© 2019 Christelijke Basisschool Sjaloom|powered by BasisOnline